Volledig scherm
De zaalvoetballers van 't Knooppunt werden in seizoen 2016-2017 nog kampioen. © Pim Velthuizen

KNVB royeert landskampioen zaalvoetbal na onthulling over drugsgeld

De KNVB royeert zaalvoetbalvereniging 't Knooppunt. Het bondsbestuur van de voetbalbond meldt tot dat besluit te zijn gekomen vanwege een 'integriteitsrisico'.

Politieonderzoek wees twee weken geleden uit dat 't Knooppunt vermoedelijk jaren is gerund met geld van drugscriminelen. 

De gemeente Amsterdam gaf aan voor het nieuwe seizoen geen nieuwe overeenkomst met de club aan te gaan voor de huur van een zaal in Amsterdam. Daardoor kan de club, die vorig jaar nog landskampioen werd op het hoogste niveau, geen trainingen of wedstrijden organiseren.

De KNVB zei destijds nog te bekijken hoe met de situatie om te gaan. ,,Na een zorgvuldige afweging van de belangen van de vereniging en de gevolgen voor de vereniging en haar leden, is het bondsbestuur tot het besluit van het opzeggen van het lidmaatschap gekomen'', meldt de KNVB donderdag.

  1. De onmogelijke keuze: wie is de beste sporter van de wereld?
    Laureus Awards

    De onmogelij­ke keuze: wie is de beste sporter van de wereld?

    LeBron James of Eliud Kipchoge? Of misschien toch Lewis Hamilton. In Nederland is het elk jaar al lastig om bij het Sportgala de beste sporter van het land te bepalen, vanavond wordt in Monaco, in een setting met hoog glamourgehalte, de prijs voor beste sporter ter wereld uitgereikt: de Laureus Award. Een prijsuitreiking voor de bekendste sporters ter wereld, die wordt beschreven als ‘de Oscars van de sportwereld.’