De selectie van het Nederlands korfbalteam.
Volledig scherm
De selectie van het Nederlands korfbalteam. © Marco Spelten

Korfballers opnieuw tegen België in WK-finale in Zuid-Afrika

De Nederlandse korfballers hebben zich ten koste van China voor de finale van het WK geplaatst. De Aziaten, die voor het eerst waren doorgedrongen tot de laatste vier, werden in het Zuid-Afrikaanse Durban met 27-12 verslagen door de formatie van bondscoach Wim Scholtmeijer.

Bij rust was de stand al 14-4, maar die marge van tien hield Nederland niet vast. Barbara Brouwer, Nick Pikaar en Laurens Leeuwenhoek waren allen goed voor vier doelpunten. “Voor ons was dit een opmaat naar de finale. Het was een wedstrijd waarin we goede momenten afwisselden met mindere”, zei Scholtmeijer.

In de finale neemt Oranje het op tegen België, dat een golden goal nodig had om Chinees Taipei te kloppen: 20-19. Na een 19-19-eindstand bezorgde Lars Courtens de Belgen met een schot van afstand alsnog een plek in de eindstrijd. “Dat was een kraker van een pot. Chinees Taipei leek al dood en begraven, maar knokte zich toch nog terug”, aldus Scholtmeijer. “Over de hele wedstrijd vond ik België de verdiende winnaar. Wij zijn ook blij met de Belgen in de finale. Deze wedstrijd heeft voor ons de meest sentimentele waarde.”

Nederland kan voor de tiende keer de wereldtitel veroveren. Oranje won de laatste zes edities van het WK en al die keren werd België in de finale verslagen. Vier jaar geleden werd het 27-18 voor Nederland.

De finale is zaterdag om 16.00 uur Nederlandse tijd.

  1. LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parkoers is

    LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parkoers is

    Om 10.00 uur zou vanmorgen het startschot plaatsvinden van de 40ste NN Marathon Rotterdam. Maar als bekend gooide het coronavirus roet in het eten. Niettemin zijn er aanwijzingen dat veel hardlopers zich vandaag tóch storten op de 42 kilometer en 195 meter. Houden ze zich aan de richtlijnen van het RIVM? Wat is het effect van het warme weer? Sven Bakker en Bennett van Fessem volgen de lopers op een scooter.