Volledig scherm
Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Arno Kamminga enJesse Puts. © EPA

Kromowidjojo en Heemskerk naar WK kortebaan in China

De Nederlandse zwemploeg gaat met zes vrouwen en vier mannen naar China voor de WK kortebaan in Hangzhou. Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk hebben beiden een druk programma, met respectievelijk vier en vijf individuele afstanden en meerdere estafettenummers.

Kromowidjojo doet tussen 11 en 16 december mee aan de 50 en 100 meter vrije slag, de 50 rug en 50 vlinder. Heemskerk heeft zich ingeschreven voor de 50, 100, 200 en 400 vrij en de 100 wissel. Van de twee topzwemsters wordt ook een belangrijke rol verwacht op de 4x50 vrij en de 4x100 vrij.
Kira Toussaint komt bij de WK in het 25 meterbad in Hangzhou in actie op de 50 en 100 rug, Maaike de Waard zwemt de 50 vlinder. Bij de mannen verdedigt Jesse Puts zijn wereldtitel op de 50 vrij. Arno Kamminga doet mee aan de 100 en 200 school.

  1. Atletiekgrootheden Farah en Gebrselassie ruziën over incident in hotel

    Atletiek­groot­he­den Farah en Gebrselas­sie ruziën over incident in hotel

    Mo Farah en Haile Gebrselassie, twee grootheden in het langeafstandslopen, zijn met elkaar in de clinch gegaan. Aanleiding voor het ‘moddergevecht’ is een incident in maart in Ethiopië. Farah (36) beschuldigt Gebrselassie van nalatigheid bij een diefstal in een hotel, dat eigendom is van Gebrselassie (46). De Ethiopiër reageerde venijnig. Volgens hem had Farah het hotel verlaten zonder te betalen en zich respectloos gedragen. Ook zou Farah een andere atleet hebben belaagd.