Lavreysen volgt Büchli op als wereldkampioen keirin

VIDEOHarrie Lavreysen heeft bij de WK baanwielrennen goud veroverd op het onderdeel keirin. Op de piste van het Velodrom van Berlijn reed hij met nog twee ronden te gaan en werd de 22-jarige renner niet meer ingehaald.

Lavreysen hield in de finale de Japanner Yuta Wakimoto en de Maleisiër Mohd Azizulhasni Awang achter zich. Voor Lavreysen is het al zijn tweede gouden medaille dit WK. Woensdag veroverde hij met de teamsprinters voor het derde jaar op rij de wereldtitel. Dat deden ze in een nieuw wereldrecord. Vorig jaar kroonde Lavreysen zich tot Europees kampioen op het onderdeel keirin.

Lavreysen volgt met zijn overwinning Matthijs Büchli op. Büchli kende een teleurstellend keirintoernooi en strandde al in de halve finale. Ook Jeffrey Hoogland slaagde er niet in om de bij de beste zes te eindigen. In de strijd om de plaatsen 7 tot en met 12 finishte Hoogland als eerste. Büchli kwam daarin ten val, maar kon wel op eigen kracht de baan verlaten. 

Volledig scherm
© photo: Cor Vos
Volledig scherm
© ANP
  1. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.