LeBron James en Jayson Tatum.
Volledig scherm
LeBron James en Jayson Tatum. © AP

LeBron James bij rentree overvleugeld door Jayson Tatum: nederlaag LA Lakers

Los Angeles Lakers heeft in de NBA niet kunnen profiteren van de terugkeer van LeBron James. De 23 punten van de sterspeler waren niet genoeg om Boston Celtics van de winst te houden: 130-108. James was door een blessure acht duels absent geweest.

 1. Europees doelpuntenrecord voor handballer Smits: ‘We hebben Europa laten zien wat wij kunnen’

  Europees doelpunten­re­cord voor handballer Smits: ‘We hebben Europa laten zien wat wij kunnen’

  Handballer Kay Smits heeft op het EK in Hongarije en Slowakije een record gevestigd. De topschutter van het Nederlands team scoorde in de eerste drie groepswedstrijden 32 keer en dat heeft geen enkele speler eerder gepresteerd op een Europese eindronde. Smits verbeterde het record van Oleg Velikii uit Oekraïne, die op het EK van 2000 tot 30 doelpunten kwam in de eerste drie groepswedstrijden.
 2. Corona slaat weer toe in handbalploeg: Schellekens en Eindhovenaar Sluijters testen positief

  Corona slaat weer toe in handbal­ploeg: Schelle­kens en Eindho­venaar Sluijters testen positief

  De Nederlandse handballers moeten het vanavond in het eerste groepsduel van de zogenaamde Main Round tegen Frankrijk (18.00 uur) doen zonder doelman Dennis Schellekens en opbouwspeler Iso Sluijters uit Eindhoven. Ze zijn vanmorgen positief getest op het coronavirus. Dat wees een sneltest uit. Beide spelers zijn direct in isolatie gegaan. De reguliere PCR-tests van een dag eerder gaven een negatief resultaat.
 3. Ondanks coronaperikelen werkt Oranje zelfverzekerd toe naar EK handbal: ‘Een feestje verstoren is vaak makkelijker dan een feestje controleren’

  Ondanks coronaperi­ke­len werkt Oranje zelfverze­kerd toe naar EK handbal: ‘Een feestje verstoren is vaak makkelij­ker dan een feestje controle­ren’

  Het coronavirus heeft de voorbereiding van de Nederlandse handballers op het komende EK flink verstoord. ,,De afgelopen dagen hebben we de focus helaas moeten verleggen van handbal naar corona”, zegt bondscoach Erlingur Richardsson van Oranje, dat donderdag in Boedapest zijn eerste groepswedstrijd speelt tegen gastland Hongarije.