LeBron James.
Volledig scherm
LeBron James. © AP

LeBron James met seizoensrecord op dreef bij LA Lakers

NBALeBron James heeft weer eens een hoofdrol vertolkt bij de LA Lakers, in de Amerikaanse profcompetitie NBA. De vedette was in het duel met New Orleans Pelicans goed voor maar liefst 40 punten. Vooral daardoor wonnen de Lakers, 118-109. Niet eerder dit seizoen scoorde James zo vaak.

James pakte ook nog eens acht rebounds en had bovendien zes assists. Anthony Davis maakte 21 punten en had 14 rebounds. Voor LA Lakers was het de zesde opeenvolgende zege.

Het kunststukje van James kwam twee dagen na het zeer indrukwekkende eerbetoon aan de overleden Kobe Bryant en zijn dochter Gianna, die overleden na een helikoptercrash. In het Staples Center, de thuisbasis van de LA Lakers, werd een herdenkingsdienst gehouden voor de legende van het basketbalteam uit Los Angeles. Ook James was aanwezig bij die ceremonie.

Eerbetoon van LeBron James aan Kobe Bryant.
Volledig scherm
Eerbetoon van LeBron James aan Kobe Bryant. © AP
  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.
  2. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.