Dorian Finney-Smith (Mavericks) en Kawhi Leonard (Clippers)
Volledig scherm
Dorian Finney-Smith (Mavericks) en Kawhi Leonard (Clippers) © AP

Leonard maakt opnieuw minimaal 30 punten en leidt Clippers langs Mavericks

Kawhi Leonard heeft de basketballers van LA Clippers in de NBA met 110-107 langs Dallas Mavericks geleid. Leonard nam in Dallas 36 punten voor zijn rekening.

Daarmee maakte hij voor het zesde duel op rij minimaal dertig punten. In het tweede kwart maakte Clippers het verschil door met 60-49 de kleedkamer op te zoeken. Mavericks kwam daarna nog terug tot 67-64, maar verder dan dat kwamen de bezoekers niet. Dichtbij waren ze wel. Met nog zestien seconden op de klok miste Tim Hardaway Jr. een driepunter die de gelijkmaker zou betekenen. 

De Mavericks, met in hun midden Luka Doncic die ook 36 punten maakte, zagen een reeks van vier overwinningen onderbroken worden. Een smetje op de zege was het uitvallen van Dwight Powell vanwege een achillespeesblessure.

  1. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.