Levensgevaarlijke Fenati stopt met motorsport en werkt in de winkel van zijn opa

VideoRomano Fenati trekt zich helemaal terug uit de motorsport. Hij kwam afgelopen weekeinde in opspraak door een levensgevaarlijke actie. Fenati duwde tijdens de Grote Prijs van San Marino de remhendel in van een andere coureur. Hij deed dat op een recht stuk bij een snelheid van meer dan 200 kilometer per uur.

De roekeloze actie leidde tot woedende reacties in de motorsport. De internationale federatie FIM schorste de Italiaan voor twee grands prix, maar zijn huidige team Marinelli-Snipers ontsloeg hem per direct en ook zijn toekomstige team MV Agusta verscheurde zijn contract voor 2019.

Fenati verontschuldigde zich maandag voor zijn daad en besloot dinsdag maar helemaal een punt achter zijn racecarrière te zetten. De 22-jarige coureur vertelde de Italiaanse krant La Repubblica dat hij voorlopig in de ijzerwarenwinkel van zijn opa gaat werken.

 ,,Ik hoopte vanmorgen dat ik was ontwaakt uit een boze droom. De kritiek op mijn gedrag is volkomen terecht, het was een schandelijke actie, een man onwaardig'', aldus Fenati, die begrip had voor zijn ontslag. ,,Ik wil het niet goedpraten en verontschuldig me naar iedereen. Ik heb helaas een impulsief karakter, maar had zeker niet de intentie Manzi te verwonden.''

Volledig scherm
Fenati © Screenshot MotoGP
  1. Atletiekgrootheden Farah en Gebrselassie ruziën over incident in hotel

    Atletiek­groot­he­den Farah en Gebrselas­sie ruziën over incident in hotel

    Mo Farah en Haile Gebrselassie, twee grootheden in het langeafstandslopen, zijn met elkaar in de clinch gegaan. Aanleiding voor het ‘moddergevecht’ is een incident in maart in Ethiopië. Farah (36) beschuldigt Gebrselassie van nalatigheid bij een diefstal in een hotel, dat eigendom is van Gebrselassie (46). De Ethiopiër reageerde venijnig. Volgens hem had Farah het hotel verlaten zonder te betalen en zich respectloos gedragen. Ook zou Farah een andere atleet hebben belaagd.