Volledig scherm
Lisanne de Witte. © SCS/Sander Chamid

Lisanne de Witte verslaat auto op zonne-energie in Hengelo

VideoLisanne de Witte heeft bij de FBK Games in Hengelo een race over 300 meter gewonnen van een auto die op zonne-energie reed. De Noord-Hollandse was bijna een seconde sneller.

De race tussen mens en machine was een nieuwigheid bij het atletiekgala in Hengelo, bedoeld om het publiek te vermaken. De Red Shift, zoals de auto van het Solar Team Twente is gedoopt, kwam zeer traag op gang en leek meteen al kansloos. Toch ontwikkelde het slanke voertuig op het laatste stuk naar de finish nog zoveel snelheid, dat De Witte nog even moest aanzetten. Ze liep de 300 meter in 36,78, Red Shift klokte 37,76.

,,Het viel nog niet mee; je loopt in je eentje en hebt geen idee waar die auto is. Voor mij was dit wel een goede test om eens echt hard te starten’’, zei de winnares van het brons op de 400 meter bij EK outdoor in 2018 en EK indoor in 2019. Ze heeft zich al geplaatst voor de WK dit najaar in Doha.

  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”