Luiten.
Volledig scherm
Luiten. © EPA

Luiten opent golfseizoen stroef

Abu Dhabi ChampionshipJoost Luiten heeft geen flitsende start van het jaar gemaakt. De beste speler van Nederland kwam ook in de vierde en laatste ronde van het Abu Dhabi Championship niet tot een lage score. Hij noteerde 71 slagen, één onder par, en eindigde het toernooi buiten de top 40.

De Engelsman Lee Westwood greep de eindzege. Hij sloot af met een ronde van 67 slagen (-5) en had met een totaalscore van 19 onder par twee slagen voorsprong op drie spelers, die op -17 als gedeeld tweede eindigden. Het was al de 25e zege van Westwood op de Europese Tour.

Luiten had zich meer voorgesteld van zijn seizoensopener. Hij presteerde de afgelopen jaren sterk in Abu Dhabi. Vorig jaar werd hij zelfs derde. mmDe eerste twee dagen hier waren prima, maar in het weekend kwam ik geen moment in mijn spel. Ik miste de bal vooral op de verkeerde plekken en dat resulteerde steeds in een bogey”, zei Luiten direct na het toernooi op golf.nl.

De Nederlander, zesvoudig winnaar op de Europese tour, begon de laatste ronde met twee bogeys. Er volgden er nog twee. Hij zette er nog vijf birdies tegenover.