Matla goudhaantje Oranje bij tiende zege op rij in Pro League

videoDe Nederlandse hockeyvrouwen hebben hun tiende zege op rij geboekt in de Pro League. België werd zondag in Den Bosch met 2-0 verslagen.

Door: Natasja Weber

De doelpunten vielen pas na rust. Frédérique Matla knalde in haar thuisstadion een strafcorner hard op de plank; 1-0. In de slotminuut verdubbelde Caia van Maasakker de score. Het team van bondscoach Alyson Annan had veel moeite om door de muur van de Red Panthers te breken. Nederland begon sterk en creëerde in het eerste kwart kans op kans. De scherpte voor de goal ontbrak echter bij de aanvallers.

In het tweede kwart zakte het spelniveau van Oranje maar de Belgische vrouwen waren niet bij machte om gevaarlijk te worden. Ze kwamen in de eerste twee kwarten amper over de middellijn.

Goudhaantje

Vijf minuten na rust kreeg Nederland dé kans op de openingstreffer. Caia van Maasakker mocht aanleggen voor een strafbal maar stuitte op de goed keepende Elodie Picard. Een paar minuten later had de Belgische doelvrouw toch het nakijken. De derde strafcorner van Nederland werd benut door Matla, het goudhaantje van Oranje. De aanvaller van HC Den Bosch maakte in 54 interlands al 35 doelpunten. In de laatste minuut was Van Maasakker ook trefzeker vanaf kopcirkel; 2-0.

Volledig scherm
Frederique Matla hier in actie tegen België. De Nederlandse maakte de 1-0. © BELGA