Volledig scherm
Dion Waiters. © Getty Images

Miami Heat schorst Waiters voor paniek zaaien in vliegtuig

Miami Heat heeft Dion Waiters voor tien wedstrijden geschorst. De 27-jarige basketballer zorgde vorige week voor grote onrust aan boord van het vliegtuig dat de selectie naar Los Angeles bracht, voor het NBA-duel met de Lakers. Waiters had iets gegeten waar THC in zat, het belangrijkste werkzame bestanddeel van cannabis.

Het leidde bij de basketballer tot een paniekaanval en tot grote onrust aan boord. Waiters werd bij aankomst in LA direct naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Hij ontbrak daardoor tegen de Lakers. De officiële lezing was dat Waiters ziek was. Hij vloog een dag later met zijn ploeggenoten terug naar Miami.

,,We zijn teleurgesteld in de daden van Dion, waaronder de zeer beangstigende situatie van donderdagavond”, meldt Miami Heat op de website. ,,We zijn opgelucht door hoe het is afgelopen. Het is dit seizoen al een paar keer voorgekomen dat Dion gedrag heeft vertoond dat schadelijk is voor het team. Hij wordt daarom voor tien wedstrijden geschorst en krijgt in die periode ook geen salaris.”

Waiters loopt daardoor naar verluidt ruim 800.000 dollar mis en ook een bonus van 1,2 miljoen die hij zou krijgen als hij een bepaald aantal wedstrijden zou spelen. De Amerikaan kwam dit seizoen door meerdere incidenten nog niet in actie voor de ploeg van coach Erik Spoelstra.