De MotoGP keert komend seizoen terug in Brazilië.
Volledig scherm
De MotoGP keert komend seizoen terug in Brazilië. © Getty Images

MotoGP keert op gloednieuw circuit terug in Brazilië

Brazilië keert terug op de kalender van de WK wegrace. Over drie jaar vindt weer de Grote Prijs van Brazilië plaats, op een nieuw aan te leggen circuit in Rio de Janeiro. Het 4,5 kilometer lange Rio Motorpark in de westelijk gelegen wijk Deodoro, een van de grote sportlocaties bij de Olympische Spelen van Rio 2016, moet in 2021 af zijn.

De laatste GP van Brazilië was in 2004 op het Jacarepaguá-circuit, ook wel bekend als het Autódromo Internacional Nelson Piquet. De Japanner Makoto Tamada won toen in de MotoGP, de vier jaar daarvoor kwam steeds de Italiaan Valentino Rossi als eerste over de finish.

Dorna, de organisator van de WK wegrace, heeft een contract voor vijf jaar gesloten met Rio de Janeiro (2022-2026). Voor de motorcoureurs bestaat het seizoen nu uit negentien races, maar dat aantal wordt de komende jaren stap voor stap uitgebreid naar 22. Volgend jaar komt de GP van Finland erbij, in 2021 is Indonesië nieuw op de kalender.

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.