Na Van Duijn ook schoonspringster Jansen geplaatst voor Spelen

videoIn navolging van haar synchroonpartner Celine van Duijn heeft ook Inge Jansen zich geplaatst voor de Olympische Spelen. De schoonspringster kwalificeerde zich voor Tokio door op de WK in Zuid-Korea de finale te halen op de 3 meterplank. Een geslaagde laatste sprong bezorgde Jansen een ticket naar Tokio.

“Ik was zó bang dat ik het niet zou halen”, zegt Jansen, die na vier van de vijf rondes op de dertiende plek in het klassement stond. Alleen de beste twaalf plaatsten zich voor de finale én de Spelen. “Ik moest echt nog een goede sprong maken en ik wist dat ik boven de Italiaanse moest komen. Maar eigenlijk was ik alleen met mezelf bezig, om echt een goede sprong te maken. Ik heb alles gegeven wat erin zat. En gelukkig is het gelukt.”

Met haar laatste sprong steeg de Limburgse schoonspringster van de dertiende naar de elfde plaats, met een score van 286,80 punten. “Je weet het pas echt zeker wanneer je de uitslag ziet staan. Ik moest het echt op het scorebord zien, toen was ik pas echt heel erg blij. Ik hoopte zo dat het zou lukken. Ik wist dat ik het moest kunnen halen als ik geen fouten zou maken. Ik voelde me niet superscherp en weet dat ik vele malen beter kan. Maar het enige dat telde was top twaalf en dat heb ik gehaald”, aldus Jansen, die vrijdag meedoet aan de finale.

Van Duijn, met wie Jansen een synchroonduo vormt, plaatste zich dinsdag op de 10 metertoren voor Tokio. “Dat is het mooiste dat er is: met een goede vriendin naar de Spelen en hopelijk ook nog synchroon samen daar te staan”, zegt Jansen, die twee jaar geleden bij de WK in Boedapest ook de finale haalde op de 3 meterplank. Toen werd ze achtste met een score van 307,85 punten.

Volledig scherm
Inge Jansen. © REUTERS