Daria Danilova en Michel Tsiba.
Volledig scherm
Daria Danilova en Michel Tsiba. © EPA

Na Wories ook duo Danilova/Tsiba zeker van WK kunstrijden

Naast Niki Wories doen namens Nederland ook Daria Danilova en Michel Tsiba in maart mee aan de wereldkampioenschappen kunstrijden in Montréal in Canada. Het duo heeft het startbewijs te danken aan hun optreden afgelopen weekeinde tijdens de Challenge Cup in Den Haag.

De 17-jarige Danilova en de 22-jarige Tsiba moesten zaterdag in de korte kür nog de technische score van 27 punten halen, de eis van de internationale schaatsunie ISU voor deelname aan de WK. Aan de ISU-eis voor de vrije kür hadden ze eerder in het seizoen al voldaan. Het is voor het eerst in de historie dat Nederland een paar afvaardigt naar de WK kunstrijden.

De 23-jarige Wories nam al twee keer eerder deel aan de WK. Zij woont en traint al enkele jaren in Montréal. Wories eindigde afgelopen weekeinde op De Uithof in het internationale veld op de zevende plaats met een totaalscore van 156,20 punten. Daarmee behaalde ze haar zesde Nederlandse titel.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.
  2. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.