Sifan Hassan met haar gouden medailles.
Volledig scherm
Sifan Hassan met haar gouden medailles. © BSR Agency

Nederland eindigt als negende op medaillespiegel, Atletiekunie tevreden

De WK atletiek zitten er na tien dagen op. Met dank aan Sifan Hassan, die goud veroverde op de 1.500 en 10.000 meter, eindigt Nederland als negende op de medaillespiegel. De Verenigde Staten winnen het medailleklassement. Maar liefst veertien keer klonk het Amerikaanse volkslied in Doha.

In totaal wonnen de Verenigde Staten 29 medailles, waarvan 14 goud en 11 zilver. Kenia eindigt als tweede met 11 medailles (waarvan 5 goud), gevolgd door Jamaica (12 medailles, maar ‘slechts’ drie goud). Nederland eindigt samen met Oeganda op een gedeelde negende plaats. 

Technisch directeur Ad Roskam van de Atletiekunie hield een positief gevoel over aan de WK. ,,Er waren ups en downs, zoals op ieder toernooi. Met twee medailles en in totaal zes klasseringen in de top 8 ben ik tevreden. We misten een vrijwel zekere medaille door het wegvallen van Dafne Schippers’', zei Roskam. Schippers liep in de halve finales van de 100 meter een liesblessure op en moest zich afmelden voor de finale. Ze kon ook haar titel op de 200 meter niet verdedigen.

Lees hieronder ons liveblog van dag 10 terug.