Maureen Koster in actie.
Volledig scherm
Maureen Koster in actie. © BELGA

Nederland staat na tweede dag derde bij EK atletiek

Nederland neemt na de tweede dag van de Europese kampioenschappen atletiek voor landenteams de derde plaats in. Alleen Portugal (163 punten) en Noorwegen (142 punten) doen het in Sandnes in Noorwegen voorlopig beter. De Nederlandse atleten verzamelden tot dusverre 140 punten.

Lisanne de Witte won zaterdag de 400 meter in een tijd van 52,05 seconden en bezorgde Nederland daarmee 11 punten. Topatleten Dafne Schippers en Sifan Hassan doen dit weekeinde namens Nederland niet mee in Noorwegen. Schippers heeft na een lange reeks van wedstrijden een trainingsblok ingepland, terwijl Hassan op hoogtestage is. 

De Nederlandse ploeg hoopte vooral in het estafetteonderdeel punten te scoren, maar in het bijzijn van onder andere Churandy Martina bleef Nederland met lege handen staan.

Nederland wil graag promoveren naar de Super League voor landenteams. Daarvoor is zondag de eerste plaats in het eindklassement vereist. De Super League gaat volgend jaar namelijk terug van twaalf naar acht landen.

Richard Douma.
Volledig scherm
Richard Douma. © BELGA
  1. Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Waar het uitstellen van de Olympische Spelen voor veel sporters een dreun was, zorgde het bij Michel Butter voor opluchting. Hij heeft weer kans zich te kwalificeren, nadat hij eerder zijn limietpoging in Rotterdam zag vervliegen. In de hardlooppodcast De Pacer spreken we de marathonloper over de achtbaan die de afgelopen periode is geweest, over het lopen in coronatijd, het nemen van maatregelen voor zijn gezondheid en de olympische droom.