Volledig scherm
Jet Hendriks in actie namens TOP/SolarCompleet. © Pro shots

Nederlandse korfbalploeg mist topspeelster Hendriks op EK

Jet Hendriks doet volgende maand niet mee aan het Europees kampioenschap korfbal. De 25-jarige speelster van TOP/SolarCompleet heeft een rugblessure en moet voorlopig rust nemen.

,,Door de intensieve korfbalbelasting verslijten mijn kraakbeenringen en krijg ik zenuwpijn. Ik mag m'n rug nu een tijdje niet belasten en kan momenteel niets anders dan me richten op de Korfbal League in november'', aldus Hendriks, die sinds 2014 deel uitmaakt van Oranje.

Met het wegvallen van Hendriks bestaat de EK-selectie van Nederland nu uit negen mannen en acht vrouwen. Bondscoach Wim Scholtmeijer moet voor eind september nog één man laten afvallen. ,,Jet heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot één van de beste vrouwen van de wereld. Haar gezondheid staat op één, maar het moge duidelijk zijn dat er met haar een belangrijke pion wegvalt. Voor Jet kom je naar het stadion'', aldus Scholtmeijer.

Het EK korfbal is van 13 tot en met 21 oktober in Drachten, Gorredijk, Leeuwarden en Heerenveen.

  1. LeBron James tempert verwachtingen: 'Lange weg te gaan'
    Lakers

    LeBron James tempert verwachtin­gen: 'Lange weg te gaan'

    De Amerikaanse basketbalvedette LeBron James begint zonder al te grote verwachtingen bij zijn nieuwe club Los Angeles Lakers aan het nieuwe seizoen in de NBA. De Lakers zullen zich onmogelijk al kunnen meten met kampioen Golden State Warriors, zei de 33-jarige topschutter bij zijn eerste publieke optreden namens zijn nieuwe club. ,,We hebben nog een lange weg te gaan voordat we kunnen concurreren met Golden State. Wij vertrekken vanaf nul.''