Epke Zonderland.
Volledig scherm
Epke Zonderland. © BSR Agency

Nederlandse turners tweede in laatste WK-test

De Nederlandse turners hebben bij de interland tegen Australië, Guatemala en Spanje, de laatste test voor de WK in Stuttgart, de tweede plaats behaald. Het Nederlandse vijftal kwam tot een teamtotaal van 247.648 punten en moest daarmee alleen de Spaanse ploeg (251.083 punten) voor zich dulden.

Het Nederlandse team bestond uit turners Michel Bletterman, Bart Deurloo, Casimir Schmidt, Frank Rijken en Bram Louwije. De tweede Nederlandse ploeg, bestaande uit Epke Zonderland, Rick Jacobs, Loran de Munck, Lars Vos en Jermain Grunberg, eindigde met 228.767 punten op de vierde plek.

In de meerkamp was Nestor Abad uit Spanje de beste met 83.934 punten. Hij werd gevolgd door Bart Deurloo (82.983) en Joel Plata uit Spanje (82.516). Casimir Schmidt eindigde met 81.666 punten op de vijfde plaats.

Voor Epke Zonderland was de interland een belangrijke test, na een moeizame zomer waarin hij last had van zijn bijholtes. Zonderland turnde in Heerenveen alleen op de onderdelen brug en rek. Aan brug zette hij met 14.933 punten de hoogste score van de dag neer. Op de rekstok, waar hij de regerend wereldkampioen is, kwam hij tot 13.950 punten, de tweede score van de dag. Bart Deurloo was aan rek met 14.450 punten de sterkste turner van de dag.

De interland in Heerenveen was voor de Nederlandse turners de laatste test richting de wereldkampioenschappen in Stuttgart die op 4 oktober beginnen. Bondscoach Bram van Bokhoven maakt op uiterlijk maandag de WK-selectie bekend.

  1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

    17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

    Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.