Nederlandse volleyballers niet naar WK in Rusland vanwege oorlog Oekraïne
De Nevobo zal het Nederlands mannenvolleybalteam niet uitzenden naar het WK volleybal 2022 zolang dit toernooi in Rusland wordt georganiseerd.
De Nederlandse bond staat voortdurend in contact met de FIVB en vraagt de wereldvolleybalbond met klem om het WK volleybal voor mannen te verplaatsen. Dit toernooi staat op de agenda voor 26 augustus tot en met 11 september. Wereldvolleybalbond FIVB ziet na het binnenvallen van Rusland in Oekraïne nog geen aanleiding om het WK naar een ander land te verplaatsen.
De Nevobo acht het gezien de Russische invasie van Oekraïne ondenkbaar dat er een WK in Rusland wordt gespeeld.
Wereldvolleybalbond FIVB ziet, na het binnenvallen van Rusland in Oekraïne vorige week, nog geen aanleiding om het WK naar een ander land te verplaatsen. Veel andere sportbonden haalden evenementen wel al weg uit Rusland. Zo is de finale van de Champions League eind mei in Parijs in plaats van in Sint-Petersburg en is de Grote Prijs van Rusland van eind september van de Formule 1-kalender gehaald.
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft alle internationale sportbonden vorige week gevraagd geen evenementen meer in Rusland of Belarus te laten plaatsvinden. De Nederlandse sportkoepel NOC*NSF steunt die oproep.
De Nederlandse volleyballers zijn op het WK, dat voor 26 augustus tot en met 11 september staat gepland, ingedeeld in poule F. In Krasnojarsk staan poulewedstrijden tegen Argentinië, Iran en Egypte op het programma.
De volleybalvrouwen spelen van 3 september tot en met 15 oktober hun WK in Nederland en Polen. Nevobo zegt intensief met de FIVB te overleggen of Rusland daar mee aan kan doen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Sportkoepel NOC*NSF: geen zelfstandige sportboycot van Rusland
-
PREMIUM
Matwé Middelkoop is zoekende, maar zijn tennis lijdt er niet onder
Dubbelspecialist Matwé Middelkoop (39) zoekt na de breuk met Robin Haase een nieuwe vaste tennispartner. Ondertussen stond hij zaterdag met Nicolas Mahut in de finale van het ATP-toernooi van Lyon en doet hij vanaf maandag met Andreas Mies een gooi naar de titel op Roland Garros.Breda -
PREMIUM
Populariteit Femke Bol stijgt tot grote hoogte: 'Het is echt ongekend, mensen denken dat ik een superhuman ben’
Nergens kun je de populariteit van een Nederlandse atleet beter meten dan bij de FBK Games, ’s lands grootste atletiekwedstrijd. En in Hengelo ervoer Femke Bol hoezeer de fans haar in het hart hebben gesloten. ,,Het is echt ongekend. Mensen denken dat ik een of andere superhuman ben.” -
autotest
Zo gaat de Renault Espace met zijn tijd mee: van MPV naar SUV
De zesde generatie van de Renault Espace heeft weinig gemeen met de praktische busjes van de eerste vier generaties. De multifunctionele indeling uit het verleden is verdwenen en soepele zescilinders maakten plaats voor haperende hybrides. -
Podcast De Pacer | ‘We zijn er weer, met Sifan, een voetbalderby met 8 rode kaarten én de FBK Games’
Na zeven Pacerloze weken zijn we er weer. Eric Brommert en Pim Bijl reisden in die periode de wereld over en praten nu eindelijk bij. Over de gedenkwaardige rondes op verschillende continenten, want waar we ook komen: overal wordt gelopen. En over de loopgebeurtenissen die alsnog met enige vertraging besproken moeten worden.
-
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
-
-
-
PREMIUM
Paralympisch topatlete en ‘mooiste sportvrouw’ Fleur Jong trots op protheses: ‘Voel me er stoer mee’
Fleur Jong (27), die op haar zeventiende haar onderbenen en acht vingertoppen kwijtraakte door een bacteriële bloedinfectie, werd deze week door tijdschift FHM verkozen tot Mooiste Sportvrouw van Nederland, als eerste paralympische atlete ooit. ,,Schoonheid zit in onze verschillen en ik ben zo trots dat ik dat uit mag dragen.” -
PREMIUM
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
De meeste mensen stellen dat wat ze moeten doen uit en voelen zich daar dan schuldig over. Vooral niet doen, legt filosoof John Perry uit aan journalist en notoire uitsteller Saskia Smith. Een gestructureerde uitsteller krijgt volgens hem juist een heleboel voor elkaar omdat ze die andere dingen niet doen.