Noorse beachhandbalsters weigeren bikinibroekje en krijgen fikse boete

De Noorse handbalsters hebben een fikse boete gekregen nadat zij op het Europees kampioenschap beachhandbal besloten om geen bikinibroekjes te dragen. In de strijd om de derde plek tegen Spanje droegen de handbalsters een korte broek en dat is nu bestraft met een boete van 1500 euro. 

11 reacties

 • Hagel

  2 jaar geleden
  Jammer dat hier geïmpliceerd wordt dat die blotebillenbroekjes van de Agentijnse volleybalsters het verplichte tenue voor de handbalsters zou zijn. De Nederlandse handbalsters dragen normale bikinibroekjes. Het is een strandsport. Het hele idee ervan is dat het op het strand, in de zon, in strandkleding gedaan wordt. En ze dragen een bikini! Waarom wordt dat bestempeld als ongeschikt, vrouwonvriendelijk, sexy in een negatieve zin? Dit is wat vrouwen dragen op het strand, zwembad, vakantie.
 • Remco van Dijk

  2 jaar geleden
  Als bond ben je er voor de speelsters, niet voor de regels. Als speelsters zich niet comfortabel voelen met de kledingvoorschriften dan faal je als bond als je niet luistert en je star opstelt in plaats van even flexibel mee te denken. Hulde voor de Noorse bond die vierkant achter haar speelsters staat.
 • Pia Hendriks

  2 jaar geleden
  Bizar die strings. Daar voel je je toch niet comfortabel in tijdens het sporten lijkt mij. Is meer iets om sexy te wezen op het strand. Wie heeft die regel eigenlijk gemaakt?
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Vorige week zag ik al de slips bij beachvolleybal. Dit is toch alleen voor diegenen die hierop ....... Het lijkt me niet praktisch! Zeer vrouwonvriendelijk!
 • H Eijnden

  2 jaar geleden
  Die meisjes hebben groot gelijk. Die bikinibroekje zijn niet geschikt, vrouwonvriendelijk.
 1. Drie overvolle dagen Indoor Brabant voor Harrie Smolders: ‘Tijdens thuisconcours word je geleefd’
  PREMIUM
  Indoor Brabant

  Drie overvolle dagen Indoor Brabant voor Harrie Smolders: ‘Tijdens thuiscon­cours word je geleefd’

  Harrie Smolders moest gisteren genoegen nemen met een bijrol tijdens de Rolex Grand Prix. Vooraf hoopte hij zijn prestatie van vorig jaar, tweede tijdens het hoofdnummer, nog te overtreffen. De agenda van de springruiter uit Hooge Mierde puilde uit tijdens The Dutch Masters - Indoor Brabant. Drie overvolle dagen van Smolders in vogelvlucht.
  's-Hertogenbosch, Hooge Mierde
 2. Megan de Cler werd geschorst door boksbond na deelname aan geboycot WK: ‘Ik had geen andere optie’
  PREMIUM
  Interview

  Megan de Cler werd geschorst door boksbond na deelname aan geboycot WK: ‘Ik had geen andere optie’

  Het was opvallend nieuws. Boksster Megan de Cler negeerde een Nederlandse boycot van het IBA WK in Delhi en deed deze maand toch mee. Maar er is meer aan de hand tussen het 19-jarige talent en de boksbond. Zij ervoer een onveilig sportklimaat en kaartte dat aan. Nadat er in haar beleving geen verbetering optrad, sloot ze zich af van de nationale selectie. De bond blijft achter de bondscoach staan. ,,Ik word gestraft omdat ik me uitspreek.’’