Noorse beachhandbalsters weigeren bikinibroekje en krijgen fikse boete

De Noorse handbalsters hebben een fikse boete gekregen nadat zij op het Europees kampioenschap beachhandbal besloten om geen bikinibroekjes te dragen. In de strijd om de derde plek tegen Spanje droegen de handbalsters een korte broek en dat is nu bestraft met een boete van 1500 euro. 

11 reacties

 • Hagel

  2 maanden geleden
  Jammer dat hier geïmpliceerd wordt dat die blotebillenbroekjes van de Agentijnse volleybalsters het verplichte tenue voor de handbalsters zou zijn. De Nederlandse handbalsters dragen normale bikinibroekjes. Het is een strandsport. Het hele idee ervan is dat het op het strand, in de zon, in strandkleding gedaan wordt. En ze dragen een bikini! Waarom wordt dat bestempeld als ongeschikt, vrouwonvriendelijk, sexy in een negatieve zin? Dit is wat vrouwen dragen op het strand, zwembad, vakantie.
 • Remco van Dijk

  2 maanden geleden
  Als bond ben je er voor de speelsters, niet voor de regels. Als speelsters zich niet comfortabel voelen met de kledingvoorschriften dan faal je als bond als je niet luistert en je star opstelt in plaats van even flexibel mee te denken. Hulde voor de Noorse bond die vierkant achter haar speelsters staat.
 • Pia Hendriks

  2 maanden geleden
  Bizar die strings. Daar voel je je toch niet comfortabel in tijdens het sporten lijkt mij. Is meer iets om sexy te wezen op het strand. Wie heeft die regel eigenlijk gemaakt?
 • Gerda Eevers

  2 maanden geleden
  Vorige week zag ik al de slips bij beachvolleybal. Dit is toch alleen voor diegenen die hierop ....... Het lijkt me niet praktisch! Zeer vrouwonvriendelijk!
 • H Eijnden

  2 maanden geleden
  Die meisjes hebben groot gelijk. Die bikinibroekje zijn niet geschikt, vrouwonvriendelijk.