Li Jiao (l) en Britt Eerland tijdens de Spelen van Rio.
Volledig scherm
Li Jiao (l) en Britt Eerland tijdens de Spelen van Rio. © AFP

Ook WK tafeltennis in Zuid-Korea uitgesteld om coronavirus

Opnieuw is een groot mondiaal sportevenement geschrapt vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De internationale tafeltennisbond ITTF heeft het wereldkampioenschap voor landenteams, dat voor eind maart stond gepland in de Zuid-Koreaanse stad Busan, uitgesteld. Het evenement wordt mogelijk verplaatst naar eind juni, meldde de ITTF.

Zuid-Korea is een van de landen waar het virus momenteel hard toeslaat. Er zijn inmiddels zeven doden geteld en bijna 900 besmettingen.

Nederland zou een mannen- en vrouwenteam afvaardigen naar Busan. De vrouwen waren geplaatst voor het hoofdtoernooi, de mannen zouden uitkomen in de tweede categorie.

,,Gezien de onzekerheid en de veranderende situatie in Zuid-Korea vanwege de uitbraak van het virus in het hele land, is dit besluit genomen omwille van de gezondheid en veiligheid van spelers, officials en fans”, verklaarde de ITTF.

Voetbal Japan

Hoewel de Japanse regering dinsdag benadrukte dat annulering van de Olympische Spelen in Tokio nog niet aan de orde is, raakt het coronavirus ook daar de sport. De J.League, de hoogste voetbaldivisie in Japan, heeft zeven bekerwedstrijden die voor woensdag op het programma stonden, uitgesteld uit angst voor verdere besmetting. De voetbaldivisie overweegt zelfs alle duels tot en met half maart niet te laten spelen.

Sommige clubs hebben zelf maatregelen genomen om verspreiding van het virus te voorkomen. Zo wordt toeschouwers gevraagd om mondkapjes te dragen en zijn er ontsmettingsmiddelen aanwezig in de stadions. Volgens persbureau Kyodo heeft de club Vissel Kobe de toeschouwers zelfs opgedragen niet te zingen in het stadion.

  1. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.