Volledig scherm
© AFP

Opnieuw wereldrecord Deense achtervolgers bij WK baan

VideoDe Deense achtervolgingsploeg heeft bij de WK baanwielrennen met veel machtsvertoon de wereldtitel veroverd op de ploegachtervolging. Lasse Hansen, Julius Johansen, Frederik Madsen en Rasmus Pedersen versloegen vanavond in de finale Nieuw-Zeeland en deden dat opnieuw in een wereldrecord: 3.44,672.

Gisteren hadden de Denen de mondiale toptijd over 4 kilometer op de wielerpiste van Berlijn al twee keer scherper gesteld. Eerst in de kwalificaties met 3.46,579, later in de eerste ronde ging het nog een tikje harder: 3.46,203.

Het oude record van Australië werd een jaar geleden op de WK van het Poolse Pruszkow gereden: 3.48,012. De Australiërs verloren ditmaal in de strijd om het brons van Italië.

Volledig scherm
© AFP
  1. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.