Oranje hockeysters blijven oppermachtig in Pro League

videoDe Nederlandse hockeysters hebben in de Pro League de zevende overwinning op rij behaald. Oranje was in Eindhoven met 2-0 te sterk voor Groot-Brittannië. Voor de wereldkampioen kwamen Frédérique Matla en Marijn Veen in de eerste helft tot scoren.

Laura Nunnink speelde bij Oranje haar honderdste interland. Keepster Josine Koning loste na de rust Anne Veenendaal af. Koning speelde haar vijftigste interland. Nederland liet in Brabant zes strafcorners onbenut.

Oranje gaat met 24 punten uit negen duels stevig aan de leiding in de poule met negen landen. De Nederlandse vrouwenploeg speelt dinsdag in de Pro League tegen Duitsland, opnieuw in Eindhoven. De eerste vier landen in de eindstand van de groepsfase plaatsen zich voor de Grand Final, eind deze maand in Amsterdam.

,,Het was een boeiende wedstrijd’', liet Matla na afloop weten. ,,Het is fijn om met de nationale selectie weer bij elkaar te zijn. We zijn de afgelopen tijd druk met clubhockey bezig geweest, maar we vormen nu snel weer een hecht team. We hebben in deze wedstrijd een nieuwe manier van druk uitoefenen op de bal en tegenstander gebruikt en dat ging nog niet helemaal naar wens. Daar moeten we van leren.’’

Nederland speelt deze maand nog zeven groepswedstrijden in de Pro League voordat de Grand Final begint. Eind augustus volgt het EK in België. ,,We zijn voor de eerste keer op volle sterkte in de Pro League. Ik ben benieuwd wat deze zomer ons allemaal gaat brengen’', zei bondscoach Alyson Annan.

Volledig scherm
Marijn Veen en Frédérique Matla bij een eerder duel dit jaar. © ANP