De Nederlandse korfbalselectie.
Volledig scherm
De Nederlandse korfbalselectie. © Marco Spelten

Oranje voor tiende keer wereldkampioen korfbal na winst op België

Nederland heeft voor de tiende keer de wereldtitel korfbal veroverd. In de traditionele finale tegen België was de ploeg van bondscoach Wim Scholtmeijer oppermachtig: 31-18. Halverwege stond het in Durban al 20-10.

Sinds 1978 wordt het wereldkampioenschap gehouden. In alle edities ging de eindstrijd tussen Nederland en België. De Belgen wisten alleen in 1991 te winnen. Vier jaar geleden won Oranje met 27-18.

Het Nederlandse team begon in Zuid-Afrika met Mick Snel, Erwin Zwart, Marjolijn Kroon, Esther Cordus, Nick Pikaar, Laurens Leeuwenhoek, Celeste Split en Barbara Brouwer aan de finale.

Split was topscorer met 6 punten. Leeuwenhoek (5) en Kroon (4) lieten ook hun beste spel zien in de finale. Kroon en Leeuwenhoek waren vier jaar geleden ook op schot tegen België met respectievelijk 6 en 4 punten.

  1. LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parkoers is

    LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parkoers is

    Om 10.00 uur zou vanmorgen het startschot plaatsvinden van de 40ste NN Marathon Rotterdam. Maar als bekend gooide het coronavirus roet in het eten. Niettemin zijn er aanwijzingen dat veel hardlopers zich vandaag tóch storten op de 42 kilometer en 195 meter. Houden ze zich aan de richtlijnen van het RIVM? Wat is het effect van het warme weer? Sven Bakker en Bennett van Fessem volgen de lopers op een scooter.