Volledig scherm
Abdi Nageeye komt als eerste Nederlander over de finish en is daarmee Nederlands kampioen op de Amsterdam Marathon. © ANP

Pijnlijke hamstring hindert Nageeye: ‘Vooral blij dat ik heel ben gebleven’

Amsterdam MarathonAbdi Nageeye wist tijdens de marathon van Amsterdam na 10 kilometer al dat hij een nieuwe recordtijd kon vergeten. Laat staan dat hij kon meedoen om de zege, zoals de 30-jarige Nederlandse atleet met bravoure had aangekondigd. 

,,Ik kreeg al snel last van de hamstring in mijn rechterbeen. Ik wilde niet opgeven, omdat ik aan de tussentijden zag dat een tijd van 2.06 nog mogelijk was", zei de geboren Somaliër kort nadat hij in 2.07.39 als negende was gefinisht. Dat was ruim boven zijn Nederlands record van 2.06.17.

,,Ik heb me geconcentreerd op mijn lichaam en wist halverwege dat het heel zwaar zou worden. Die tijd van 2.07.39 is nog niet zo slecht, ik zou er twee jaar geleden heel blij mee zijn geweest. Maar ik ben vooral blij dat ik heel ben gebleven."

Nageeye veroverde wel voor de derde keer de Nederlandse titel. Echte concurrentie had hij niet, hoewel Frank Futselaar het zilver pakte in een dik persoonlijk record van 2.14.08. Dat was wel ruim boven de limiet van 2.11.30 voor de Olympische Spelen van Tokio.

In de nieuwste aflevering van Hardlooppodcast De Pacer bespreekt Abdi Nageeye vier uur na zijn race in Amsterdam met Pim en Eric hoe hij erover denkt: 

Volledig scherm
© ANP