Estavana Polman met haar dochter Jesslynn na de wedstrijd tegen Angola.
Volledig scherm
PREMIUM
Estavana Polman met haar dochter Jesslynn na de wedstrijd tegen Angola. © ANP

Polman klaar voor Koreanen: ‘Ik ga ervan uit dat we gewoon gaan knallen’

Strijden voor halve finaleDe wedstrijd tegen Zuid-Korea op het WK woensdag om 7.00 uur is cruciaal voor de Nederlandse handbalsters, die een plaats in de halve finale nog maar deels in eigen hand hebben. Estavana Polman: ,,In één keer in de wolken en dan flikker je er zo vanaf.’’

Door Lisette van der Geest

Aan simpele oneliners geen gebrek bij Estavana Polman (27), aan gevatte antwoorden evenmin. De handbalsters spelen vanmorgen een allesbeslissende wedstrijd tegen Zuid-Korea voor een plaats in de halve finale van het WK. Na twee nederlagen op rij is het blakende zelfvertrouwen uit de ploeg verdwenen, tegelijkertijd weet Nederland: ze presteerden eerder dit toernooi juist goed toen de druk het hoogst was. Polman: ,,Daarom hebben we het nu ook extra spannend gemaakt.”

  1. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.