Volledig scherm
Patrick Reed. © AFP

Reed en Garcia grootste uitdagers van Luiten op 100ste KLM Open

Precies honderd dagen voor de start van de 100ste editie van het KLM Open presenteerde de organisatie de namen van de topspelers van het komende golfevenement. Toernooi-directeur Daan Slooter maakte vanmiddag op The International, de baan onder de rook van Schiphol, bekend dat Patrick Reed en Sergio Garcia van 12 tot en met 15 september de grootste uitdagers zullen worden van tweevoudig winnaar Joost Luiten.

Volledig scherm
Ashun Wu, de winnaar van 2018. © Getty Images

Door Ralph Blijlevens

Reed, een 28-jarige Amerikaan, staat momenteel op een 28ste plaats op de wereldranking. Dat is twee plekken boven die van de 39-jarige Spaanse golfer Garcia. Beiden zijn oud-winnaar van The Masters, het befaamde golftoernooi in het Amerikaanse Augusta. Garcia won er in 2017, Reed lukte dat vorig jaar. ,,Twee topspelers’’, aldus Luiten over zijn belangrijkste concurrenten tijdens een van de oudste golftoernooien op de Europese Tour.

Luiten, die vorig jaar na een polsoperatie niet op tijd hersteld was voor deelname aan het KLM Open, kent met name de Spanjaard erg goed. ,,We speelden tegen elkaar in de slotronde van het Valderrama Masters in 2017. Hij had een slag minder nodig en won voor mij het toernooi’’, aldus Luiten, die uitkijkt naar een nieuwe confrontatie met de Spaanse topgolfer op de achttien banen van The International.

De Amerikaan Reed noemde Luiten tijdens de presentatie ,,een aparte gozer’’, erg geliefd bij de golffans. Dat is niet alleen vanwege zijn goede spel – met onder meer vijf overwinningen op de Amerikaanse Tour – maar ook door zijn uitgelaten juichen en opzwepen van het publiek.

Andere namen van topspelers die bekend werden gemaakt zijn die van Lee Westwood, de voormalig nummer één van de wereld en oud-winnaar van 1999, en Thomas Pieters. De Belg won in 2015 en heeft inmiddels drie toernooien in de European Tour op zijn naam staan.

Het Nederlandse golftoernooi staat voor een speciale editie. Niet alleen wordt de wedstrijd voor de honderdste maal gehouden, hoofdsponsor KLM viert dit jaar eveneens het honderdjarig bestaan. Na drie jaar op The Dutch in het Gelderse Spijk wordt het toernooi in het jubileumjaar gespeeld in Badhoevedorp. ,,Dichter bij Schiphol kan het niet’’, aldus Slooter.