Volledig scherm
Muhammad Rizwan.

Schaerweijde hengelt Pakistanen Oranje-Rood binnen

De hockeyers van Schaerweijde hebben zich voor komend seizoen versterkt met Rizwan Muhammad (29) en Rashid Mehmood (31). Het Pakistaanse tweetal komt over van Oranje-Rood en moet de Zeister promotieklasser een forse kwaliteitsimpuls geven.

De komst van Muhammad en Mehmood is nog niet helemaal zeker. Schaerweijde wacht nog op goedkeuring van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) voor het Pakistaanse tweetal. Geeft de IND groen licht, tekenen ze een contract voor twee seizoenen.

Muhammad en Mehmood namen donderdag na zeven seizoenen afscheid van Oranje-Rood. De Eindhovense club, die naast de play-offs om de landstitel greep, besloot de aflopende verbintenissen met het duo niet te verlengen.

Muhammad is een linksmidden en was op het afgelopen WK in India aanvoerder van het nationale team van Pakistan. Mehmood, een linksachter, heeft 134 interlands achter zijn naam staan. Zij worden in Zeist herenigd met hun landgenoot Fareed Ahmed, de middenvelder die momenteel bezig is aan zijn eerste seizoen bij Schaerweijde.

Schaerweijde is in de promotieklasse momenteel verwikkeld in een strijd om een ticket voor de play-offs om promotie naar de hoofdklasse. De ploeg van coach Suzan Veen, die onlangs haar aflopende verbintenis verlengde, staat vierde en heeft met nog twee wedstrijden in het verschiet een achterstand van twee punten op nummer drie Cartouche. De nummers twee en drie plaatsen zich aan het einde van de competitie voor de play-offs.

Natasja Weber on Twitter

Afscheid van 4 iconen van Oranje-Rood. Vlnr Rashid, Rizwan, Bob de Voogd en Robert van der Horst.

Volledig scherm
Mehmood Rashid.