Volledig scherm
Suzanne Schulting in actie op de 1500 meter, met naast zich de Canadese Kim Boutin. © AP

Schulting wint goud op 1000 meter in Salt Lake City

Suzanne Schulting heeft bij de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Salt Lake City goud gepakt op de 1000 meter. De olympische kampioene en wereldkampioene op de 1000 meter bleef de Chinese shorttracksters Yutong Han en Chutong Zhang in de finale voor.

Schulting passeerde in haar finalerace Seo Whi-min, die vervolgens tijdens een tegenaanval ten val kwam. De Zuid-Koreaanse kreeg daarvoor een penalty. In de slotronde wist Schulting in de binnenbocht Han van de zege te houden en pakte het goud.

Een dag eerder pakte Schulting op de 1500 meter al de zilveren plak. De Nederlandse moest in die race alleen de Canadese Kim Boutin voor zich dulden. De Chinese Han werd in die race derde.

Lara van Ruijven pakte op de tweede 500 meter van het wereldbekerweekend brons. De zege ging ook in die race naar de Canadese Boutin, die in de kwartfinale met 41,936 een nieuw wereldrecord had geschaatst.

  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”