LaMarcus Aldridge (rechts) en Steven Adams van Oklahoma City Thunder.
Volledig scherm
LaMarcus Aldridge (rechts) en Steven Adams van Oklahoma City Thunder. © AP

Scorende Aldridge helpt Spurs aan zege

NBALaMarcus Aldridge was de gevierde man bij San Antonio Spurs. Hij leidde zijn ploeg met 39 punten naar een zege op Oklahoma City Thunder: 121-112.

Dit seizoen scoorde Aldridge nog niet zo vaak voor zijn ploeg in de NBA. Spurs stond bij het ingaan van het laatste kwart acht punten voor en gaf de tegenstander nauwelijks de kans dichterbij te komen. Het verschil werd nooit kleiner dan vijf punten.

Tot nu toe wint San Antonio Spurs als Aldridge op dreef is. Bij de vijf overwinningen van dit seizoen was de sterspeler goed voor gemiddeld 25 punten. Als de 34-jarige routinier minder op schot is, verliest Spurs zijn wedstrijden. Bij de drie nederlagen scoorde hij niet meer dan negen punten gemiddeld. 

 1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

  17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

  Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.
 2. Piet van der Kruk (78), laatste Nederlandse gewichtheffer op de Spelen, overleden
  30 keer Nederlands record

  Piet van der Kruk (78), laatste Nederland­se gewichthef­fer op de Spelen, overleden

  Piet van der Kruk, de laatste Nederlander die als gewichtheffer actief was op de Olympische Spelen, is op 78-jarige leeftijd overleden. Van der Kruk eindigde op de Spelen van 1968 in Mexico-Stad op de negende plaats bij de zwaargewichten met een totaal van 487,5 kilogram. De oud-olympiër, geboren in Delft en woonachtig in Nootdorp, overleed donderdag in het ziekenhuis na een kort ziekbed, zo maakte zijn familie bekend.