Volledig scherm
Anne van Dam, archieffoto. © AFP

Slechte start Van Dam in Williamsburg

Golfster Anne van Dam is slecht begonnen aan de Pure Silk Championship in het Amerikaanse Williamsburg. De 23-jarige Arnhemse kwam in haar eerste ronde op de River Course tot 77 slagen, zes boven het baangemiddelde. Daarmee staat ze bijna onderaan.

Van Dam sloeg vier bogeys en één double bogey. Ze wist geen enkele birdie te slaan. Om vrijdag de cut te halen, zal ze zich flink moeten verbeteren. Met nog niet alle speelsters binnen gaat een drietal aan de leiding. De Amerikaanse Jennifer Song, de Zweedse Anna Nordqvist en de Britse Bronte Law gingen rond in 65 slagen, zes onder het baangemiddelde.

  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”