Maikel Van Der Vleuten.
Volledig scherm
Maikel Van Der Vleuten. © ph.Stefano Grasso/LGCT

Springruiter Maikel van der Vleuten uit Someren wint ‘thuiswedstrijd’ in Valkenswaard

Springruiter Maikel van der Vleuten uit Someren heeft in Valkenswaard zijn ‘thuiswedstrijd’ in de Global Champions Tour gewonnen. Hij behaalde het succes in de sterk bezette reeks met Dana Blue, het paard waarmee hij eerder onder meer het CSI van Twente won.

Harrie Smolders uit Lage Mierde werd met Don VHP vierde. Hij bleef evenals Van der Vleuten ook in de beslissende rondgang foutloos, maar had een mindere tijd. De Belg Olivier Philippaerts werd in de Tops International Arena van Jan Tops tweede, voor de Fransman Kevin Staut. In het algemeen klassement is Van der Vleuten na 15 wedstrijden vierde. De Belg Pieter Devos leidt.

Van 19 augustus tot en met 25 augustus wacht voor Van der Vleuten weer een topevenement in eigen land, als in Rotterdam de EK worden gehouden.

  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.