Joris van Gool in actie op de 60 meter sprint tijdens het Nederlands kampioenschap Indoor Atletiek.
Volledig scherm
PREMIUM
Joris van Gool in actie op de 60 meter sprint tijdens het Nederlands kampioenschap Indoor Atletiek. © ANP

Sprinttalent Van Gool is snel, maar niet snel tevreden

Nationaal kampioenHij is een echte indoorspecialist en onderstreepte dat onlangs met een Nederlands record op de 60 meter. Maar Joris van Gool (21), die vandaag de nationale titel op de kortste sprintafstand veroverde, wil meer. ,,Nederlanders dekken zich vaak in. Zijn voorzichtig. Ik ben daar geen fan van.”

Door Pim Bijl

De speaker in Omnisport Apeldoorn kondigde hem vandaag op de NK indoor dus aan als de nationaal recordhouder op de 60 meter. Twee weken geleden snoepte hij in Torun met 6,59 een honderdste af van het record dat Churandy Martina en Brian Mariano deelden. Zelf ziet hij het toch even ietsje anders.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.