Volledig scherm
© BSR Agency

Teamsprinters met Lavreysen pakken goud op WK in nieuw wereldrecord

De Nederlandse baansprinters hebben woensdag bij de WK baanwielrennen voor het derde jaar op rij de wereldtitel veroverd op het onderdeel teamsprint. Dat deden ze in een nieuw wereldrecord: 41,225. De concurrentie moet daarbij niet het idee hebben gekregen dat er straks op de Olympische Spelen van Tokio iets te halen is tegen de Oranje-mannen. 

Luyksgestelnaar Harrie Lavreysen, Roy van den Berg en Jeffrey Hoogland reden een uur eerder ook al een wereldrecord (41,275) en waren in de finale in dezelfde samenstelling te sterk voor Groot-Brittannië. 

De Britten, met onder anderen zesvoudig olympisch kampioen Jason Kenny, gaven meer dan een seconde toe: 42,400. Het was een ongekende marge.

Vrouwen

Kyra Lamberink en Steffie van der Peet zijn bij de WK in Berlijn als zesde geëindigd op het onderdeel teamsprint. Het Nederlandse koppel moest zich in de eerste ronde met een tijd van 32,833 gewonnen geven tegen het Chinese koppel Chen Feifei en Zhong Tianshi. Die kwamen tot een tijd van 32,403 en kwalificeerden zich daarmee voor de strijd om het brons.

Volledig scherm
© photo: Cor Vos