Anne Terpstra (zwart tenue) tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Zwitserse Lenzerheide.
Volledig scherm
Anne Terpstra (zwart tenue) tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Zwitserse Lenzerheide. © BSR Agency

Terpstra tweede bij wereldbekerwedstrijd in Lenzerheide

Mountainbikester Anne Terpstra is bij de wereldbekerwedstrijd in het Zwitserse Lenzerheide als tweede geëindigd, achter de Zweedse Jenny Rissveds.

Lange tijd had Terpstra uitzicht op de zege, maar ze moest vlak voor het ingaan van de laatste ronde toezien dat Rissveds ervandoor ging. In de laatste ronde was het gat aanvankelijk negen seconden, maar uiteindelijk kwam Terpstra op 25 seconden van de Zweedse binnen. ,,Twee jaar geleden wilde ik niet eens meer leven en nu sta ik hier. Het is een erg emotioneel moment voor me", zei winnares Rissveds, die kampte met mentale problemen en daarom enige tijd afstand nam van de sport.

De Française Pauline Ferrand Prévot, vorige week nog de beste in het Italiaanse Val di Sole, kwam als vierde over de finish. Anne Tauber werd op ruim vier minuten van de winnares elfde.

  1. LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parkoers is

    LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parkoers is

    Om 10.00 uur zou vanmorgen het startschot plaatsvinden van de 40ste NN Marathon Rotterdam. Maar als bekend gooide het coronavirus roet in het eten. Niettemin zijn er aanwijzingen dat veel hardlopers zich vandaag tóch storten op de 42 kilometer en 195 meter. Houden ze zich aan de richtlijnen van het RIVM? Wat is het effect van het warme weer? Sven Bakker en Bennett van Fessem volgen de lopers op een scooter.