Kira Toussaint op archiefbeeld.
Volledig scherm
Kira Toussaint op archiefbeeld. © AP

Toussaint wint weer in wereldbeker

Kira Toussaint blijft winnen in de wereldbeker. Ze schreef donderdag in Doha de 50 meter rugslag op haar naam. Toussaint zegevierde in een tijd van 27,80 seconden. Het was haar vierde zege op rij op dit nummer tijdens de World Cup Series. 

Toussaint was vooral blij met haar winnende tijd. ,,Het ging in de finale weer sneller dan in de series. En de tijd was ook sneller dan vorige week in Kazan. Dit was ook de laatste race in deze cyclus op de langebaan."
Kamminga genoot in Qatar van zilver. ,,Het was echt een goede race. Ik zat weer dicht bij mijn persoonlijk record en opnieuw onder de olympische limiet. Ik merk echt dat ik groei in de uitvoering van races."

Arno Kamminga pakte zilver op de 100 meter schoolslag (59,25), achter de Japanner Yasuhiro Koseki (59,11).

 1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

  17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

  Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.
 2. Piet van der Kruk (78), laatste Nederlandse gewichtheffer op de Spelen, overleden
  30 keer Nederlands record

  Piet van der Kruk (78), laatste Nederland­se gewichthef­fer op de Spelen, overleden

  Piet van der Kruk, de laatste Nederlander die als gewichtheffer actief was op de Olympische Spelen, is op 78-jarige leeftijd overleden. Van der Kruk eindigde op de Spelen van 1968 in Mexico-Stad op de negende plaats bij de zwaargewichten met een totaal van 487,5 kilogram. De oud-olympiër, geboren in Delft en woonachtig in Nootdorp, overleed donderdag in het ziekenhuis na een kort ziekbed, zo maakte zijn familie bekend.