Beitske Visser tijdens de laatste race van het W Series-seizoen.
Volledig scherm
Beitske Visser tijdens de laatste race van het W Series-seizoen. © REUTERS

Tweede plek Visser in eindstand W Series, Chadwick kampioen

Geen wereldtitel voor Beitske Visser in het allereerste seizoen van de W Series, maar een tweede plaats. Jamie Chadwick kroonde zich tot kampioene voor eigen publiek. 

In de zesde en laatste race van de W Series, de raceklasse voor vrouwen, op het befaamde circuit van Brands Hatch in Engeland reed Visser naar de derde plaats. Alice Powell kwam als eerste over de finish. Vissers vierde podiumplek van het seizoen bleek niet voldoende voor de titel. 

Bij aanvang van de zesde en laatste race had zij nog wel kans om het kampioenschap te grijpen, maar dan had Visser zelf moeten winnen. Haar rivale Chadwick had dan vierde of lager moeten eindigen. Met het behalen van de titel kan de 21-jarige Britse ook direct 450.000 euro op haar bankrekening bijschrijven. Visser hield ruim twee ton over aan het eerste W Series-seizoen.  

  1. LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parkoers is

    LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parkoers is

    Om 10.00 uur zou vanmorgen het startschot plaatsvinden van de 40ste NN Marathon Rotterdam. Maar als bekend gooide het coronavirus roet in het eten. Niettemin zijn er aanwijzingen dat veel hardlopers zich vandaag tóch storten op de 42 kilometer en 195 meter. Houden ze zich aan de richtlijnen van het RIVM? Wat is het effect van het warme weer? Sven Bakker en Bennett van Fessem volgen de lopers op een scooter.