Tyson Fury viert zijn gewonnen titel.
Volledig scherm
PREMIUM
Tyson Fury viert zijn gewonnen titel. © AFP

Tyson Fury is na lijdensweg terug op ‘zijn’ troon

Gypsy KingTyson Fury werd afgelopen zaterdag- op zondagnacht de nieuwe zwaargewicht kampioen in de World Boxing Council, de grootste boksbond ter wereld, door Deontay Wilder van zijn troon te stoten met een TKO. Het verhaal van de Gypsy King is een bijzondere, die niet bij iedereen bekend zal zijn. Want de 31-jarige Engelsman heeft een lange weg moeten ondergaan om te komen waar dat hij nu is. 

Fury, die zijn bijnaam de Gypsy King te danken heeft aan zijn travellers-afkomst,  begon als amateur en won op het jeugd WK in 2006 een bronzen medaille. Hij was van plan om daarna mee te doen aan de Olympische Spelen, maar verloor in dat traject naar de Spelen toe. Dus besloot hij om prof te worden. Op 8 december 2008 maakte hij zijn profdebuut. Vele jaren later, op 28 november 2015, won Fury de titel door Vladimir Klitsjko te verslaan. De Oekraïner was tot die tijd dé man in het zwaargewicht boksen, dus die overwinning leidde een nieuw tijdperk in.  

  1. Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Waar het uitstellen van de Olympische Spelen voor veel sporters een dreun was, zorgde het bij Michel Butter voor opluchting. Hij heeft weer kans zich te kwalificeren, nadat hij eerder zijn limietpoging in Rotterdam zag vervliegen. In de hardlooppodcast De Pacer spreken we de marathonloper over de achtbaan die de afgelopen periode is geweest, over het lopen in coronatijd, het nemen van maatregelen voor zijn gezondheid en de olympische droom.