Volledig scherm
Rick van der Ven © Marcel Luyckx/BD

Van der Ven door op WK boogschieten, Wijler gestrand

Rick van der Ven en Gabriela Bayardo hebben de laatste 32 bereikt van de WK handboogschieten in Den Bosch. De twee recurve schutters kwamen twee eliminatierondes goed door. Steve Wijler daarentegen strandde vroegtijdig door een nederlaag (2-6) tegen de als negentiende geplaatste Rus Artem Machnenko.

Bayardo, de nummer achttien van de wereld, won bij de vrouwen eerst van haar landgenote Sietske Visser (6-0). Daarna kwam ze tegen de Poolse Natalia Lesniak evenmin in de problemen (7-1).

Van der Ven begon zijn dag ook foutloos tegen Hendra Purnama uit Indonesië (6-0). In de partij tegen de Kazak Abdullin Ilfat viel de beslissing pas in de vijfde set. Een matige opening van Abdullin gaf de Brabander de ruimte om direct het voordeel te pakken. Met 28-26 op het bord ging de winst naar Van der Ven (6-4).

De hooggeplaatste Sjef van den Berg hoefde in de eerste twee ronden niet in actie te komen.

  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”