Volledig scherm
Michael van Gerwen. © Lawrence Lustig/PDC

Van Gerwen klaar voor clash tegen Cross: ‘Ik ga zijn zegereeks doorbreken’

Tijd om adem te halen was er gisteren nauwelijks tijdens de Premier League of Darts-wedstrijd tussen Michael van Gerwen en Michael Smith. Als een wervelwind raasde de Vlijmenaar in Liverpool voorbij zijn Engelse opponent (8-3). ,,Het tempo was fijn.”

Van Gerwen en Smith staan allebei te boek als snelle spelers. Dat zorgde in de M&S Bank Arena voor een razendsnelle partij met hoge gemiddeldes. Vooral de start van Mighty Mike was indrukwekkend: de nummer één van de wereld liep dankzij twee 11-darters en een 12-darters binnen no time uit naar 4-0. Ondanks een kleine opleving van Bully Boy won Van Gerwen uiteindelijk eenvoudig met 8-3.

 ,,Ik was wat gelukkig”, zo bleef van Gerwen bescheiden voor de camera van Sky Sports. ,,Maar mijn finishing was erg goed. Ik deed het op het juiste moment. De 122-finish op bullseye maakte het verschil, die deed hem veel pijn. En ik kan het weten.”

Clash tegen Cross

Ondanks zijn overwinning blijft Van Gerwen steken op de tweede plaats in de Premier League. Lijstaanvoerder Rob Cross verzamelde na elf wedstrijden een puntje meer. Volgende week staan de concurrenten tegenover elkaar in de Motorpoint Arena in Cardiff. Van Gerwen: ,,Iedere wedstrijd in de Premier League is belangrijk, dus ook deze. Ik ga zijn zegereeks doorbreken, ik zal wel moeten.”