Michael van Gerwen op archiefbeeld.
Volledig scherm
Michael van Gerwen op archiefbeeld. © BSR Agency

Van Gerwen zet Noppert opzij en wint 55ste ‘televisietitel’

Michael van Gerwen heeft in de finale van de World Series of Darts in de AFAS Live eenvoudig gewonnen van Danny Noppert. Mighty Mike won met 11-2.

Het was voor het eerst op dit toernooi dat er een geheel Nederlandse finale was. Van Gerwen won het toernooi ook al in 2015, 2016 en 2017. Vorig jaar was James Wade de beste. Het is alweer de 55ste ‘televisietitel’ voor Van Gerwen.

Noppert had de finale bereikt door de Engelse darter Dave Chisnall te verslaan. De Brit had in de kwartfinales Raymond van Barneveld uitgeschakeld. Dat was de laatste partij in Nederland voor de vijfvoudig wereldkampioen uit Den Haag. Op het WK over een maand wil Van Barneveld zijn laatste toernooi spelen.

 1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

  17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

  Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.
 2. Piet van der Kruk (78), laatste Nederlandse gewichtheffer op de Spelen, overleden
  30 keer Nederlands record

  Piet van der Kruk (78), laatste Nederland­se gewichthef­fer op de Spelen, overleden

  Piet van der Kruk, de laatste Nederlander die als gewichtheffer actief was op de Olympische Spelen, is op 78-jarige leeftijd overleden. Van der Kruk eindigde op de Spelen van 1968 in Mexico-Stad op de negende plaats bij de zwaargewichten met een totaal van 487,5 kilogram. De oud-olympiër, geboren in Delft en woonachtig in Nootdorp, overleed donderdag in het ziekenhuis na een kort ziekbed, zo maakte zijn familie bekend.