Volleyballers in vijf sets langs Spanje

VideoDe Nederlandse volleybalmannen hebben in de European Golden League opnieuw van Spanje gewonnen. Het team van bondscoach Roberto Piazza was in Koog aan de Zaan met 3-2 te sterk: 25-15, 25-23, 22-25, 20-25, 15-11. 

Eind mei stonden Spanje en Nederland in Soria al tegenover elkaar en ook toen won Oranje met 3-2.

Nimir Abdelaziz speelde opnieuw een belangrijke rol. De diagonaalaanvaller nam in de eerste set liefst twaalf punten voor zijn rekening en ook in de sets daarna was zijn spel van een hoog niveau. Abdelaziz kwam uiteindelijk uit op 33 punten.

Nederland is met drie zeges en een nederlaag voorlopig koploper in poule B. Woensdag wacht in Hoogeveen een thuiswedstrijd tegen Estland. Tegen dat land leed Oranje de voorlopig enige nederlaag.

Alleen de winnaars van de drie poules mogen deelnemen aan het eindtoernooi van de European Golden League in Tallinn. Estland is als gastland automatisch geplaatst.

Volledig scherm
Nimir Abdelaziz in actie voor Nederland. © Ronald Hoogendoorn
  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”