Van der Horst.
Volledig scherm
Van der Horst. © BSR Agency

Waterpoloërs tijdens OKT zonder aanvoerder Van der Horst

HeupblessureDe Nederlandse waterpoloërs moeten het ook tijdens het olympisch kwalificatietoernooi, volgende maand in Rotterdam, stellen zonder Ruud van der Horst. De aanvoerder uit Deurne ondervindt nog altijd hinder van een slepende heupblessure.

,,Ik heb er alles aan gedaan om op tijd fit te raken voor het OKT. Oefeningen, heel veel fysiotherapie, extra krachttraining en injecties, maar die heup van mij is gewoon kapot. In ieder geval niet meer geschikt voor topsport op het hoogste niveau”, aldus Van der Horst, die daarmee zelfs deelname aan de Spelen zo goed als uitsluit.

,,Het was misschien hopen tegen beter weten in, maar tijdens mijn revalidatie is ‘Tokio’ altijd een stip aan de horizon geweest om het vol te houden. Theoretisch kan het natuurlijk nog steeds, want - hoe loodzwaar het OKT ook is - uiteraard hoop ik van harte dat ‘we’ ons kwalificeren in Rotterdam. Maar zoals ik me nu voel, is het niet meer realistisch dat ik dan in de zomer alsnog aan kan haken.”

Het OKT vindt van 22 tot en met 29 maart plaats.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.