Volledig scherm
PREMIUM
Sabrina van der Sloot druipt af na de verloren halve finale tegen Rusland. © Beeldboot/Gertjan Kooij

Waterpolosters opnieuw veroordeeld tot OKT: ‘We gaan die Spelen halen’

Derde keer op rijDe uitschakeling in de halve finale van het EK in Boedapest is bij de Nederlandse waterpolovrouwen hard aangekomen. ,,Dit doet pijn, maar dat olympisch ticket gaan we halen", zegt Nomi Stomphorst, kort nadat Rusland vanavond in de halve finale na penalty's met 4-3 te sterk was. 

En zo werd het doemscenario van 2016 ook in 2020 werkelijkheid. Net als op het EK van vier jaar geleden walste Nederland door het EK en lag de ploeg op koers voor een olympisch ticket. Maar evenals in 2016 grijpt Oranje ook nu op het EK naast kwalificatie voor de Olympische Spelen. Destijds ging het in de finale mis, nu in de halve finale. De waterpolosters krijgen in maart hun laatste kans op plaatsing voor Tokio tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Italië.

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”