Volledig scherm
Luc van den Huijgevoort repareert het een en ander aan zijn voertuig. © Rallymaniacs

Weinig problemen voor Van den Huijgevoort in pittige etappe

De dag na de rustdag van de Dakar Rally is meestal een verraderlijke. Dit jaar is het met de zevende etappe niet anders. De rit van La Paz naar Uyuni had alles in zich om het moreel te knakken: kamelengras, rivierbeddingen, snelle paden, modder en dat alles op rond de 3500 meter hoogte op de Boliviaanse Altiplano. Luc van de Huijgevoort liet zich er niet door van de wijs brengen.

Na de moeizame etappes van de afgelopen week werkt de rookie zich langzaam maar zeker weer een weg naar voren. Als nummer 96 begon hij aan de zevende etappe, als nummer 77 kwam hij er weer uit. ,,Het was zeker een pittige dag, maar ik heb best fijn gereden”, zei hij bij aankomst in het marathonbivak in Uyuni. Daar moeten de Dakardeelnemers het doen zonder de hulp van de monteurs van hun team, en slaapt iedereen in barakken.

Schoonmaken

De rustdag in La Paz had Van de Huijgevoort goed gedaan. Uitgerust en wel begon hij aan de 200 kilometer verbinding naar de start van de proef. ,,Het was nat en koud, maar wel goed te doen”, vertelt hij. ,,De verhouding van 200 kilometer liaison en 425 kilometer special is wel prima. Beter dan andersom.”

Ook in de special ging het heel aardig. Eén keer viel Van de Huijgevoort, in de modder. De motor moest in Uyuni dus wel even goed worden schoongemaakt. ,,Er zijn genoeg middelen voorhanden hier om alles schoon te maken, dus dat ga ik even doen. En daarna op tijd gaan slapen, want morgen is weer een lange dag van 500 kilometer proef.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement