Volledig scherm
Jeffrey Herlings © Herman Stöver

Wereldkampioen Herlings maakt rentree in WK motorcross na blessureleed

Jeffrey Herlings doet komend weekeinde mee aan de Grand Prix van Rusland in de MXGP. Na races in Rhenen en Oostenrijk acht de 24-jarige regerend wereldkampioen zich klaar voor een rentree in de hoogste motorcrossklasse. Herlings kampte met een voetbreuk, die hij opliep bij een training in januari.

De Brabander kon door de blessure in zijn rechtervoet tot nu toe niet in actie komen in de MXGP. Titelprolongatie moet hij daardoor uit zijn hoofd zetten. ,,Ik zit nu drie weken op de motor en het gaat oké. Ik ga met een andere 'mindset' naar Rusland", zegt Herlings over de achtste WK-race van het seizoen. Hij wil ritme opdoen en zal ook bij de Grote Prijs van Letland en Duitsland aanwezig zijn.

,,De snelheid is er wel, alleen moet ik weer wennen aan de competitie met andere racers. Dat is logisch na een langdurige blessure."

Herlings hoopt bij de race in Orljonok op 9 juni in de top tien te eindigen.

  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”