Arbiter Jaco Peyper, inzet: de foto met de fans uit Wales.
Volledig scherm
Arbiter Jaco Peyper, inzet: de foto met de fans uit Wales. © AP

WK rugby klaar voor arbiter Peyper na kiekje met fans uit Wales

Jaco Peyper heeft zijn laatste wedstrijd bij het wereldkampioenschap rugby geleid. De Zuid-Afrikaanse scheidsrechter komt in de eindfase van het toernooi niet meer in aanmerking voor een aanstelling nadat van hem een foto opdook met feestende fans van Wales.

Peyper was arbiter bij de kwartfinale tussen Wales en Frankrijk (20-19). Hij stuurde de Fransman Sebastien Vahaamahina weg voor een elleboogstoot richting Aaron Wainwright. Frankrijk leidde op dat moment nog met 19-10.

,,Peyper erkent dat een foto van hem met fans van Wales, die op sociale media verscheen na de kwartfinale van Wales tegen Frankrijk, ongepast was en hij verontschuldigt zich”, zegt de wereldrugbybond.

Het was sowieso maar de vraag of Peyper nog zou worden aangesteld. Zuid-Afrika staat ook in de halve finales van het WK en speelt tegen Wales. In de andere halve eindstrijd neemt Engeland het op tegen Nieuw-Zeeland.

  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.