Volledig scherm
PREMIUM
Dafne Schippers. © BSR Agency

Woede bij Schippers: háár nummer is ineens een bijnummer

Diamond LeagueDe 200 meter, waarop Dafne Schip­pers twee wereldtitels behaalde, is bij de nieuwe Diamond League gedegradeerd naar het bijprogramma. De Nederlandse vindt het maar niets.

Door Pim Bijl

Uitkomen op het Diamond League-podium was jaren geleden een van de fijne bijkomstigheden van haar carrièreswitch van de meerkamp naar de sprint. Dafne Schippers geniet van wedstrijden op het hoogste niveau tegen andere toppers. Alleen de wereldkampioenschappen, eens in de twee jaar, kennen een sterkere ­bezetting. Het doet de 27-jarige Utrechtse dan ook pijn dat haar levelingsnummer, de 200 meter, geen deel meer uit maakt van het hoofdprogramma van de veertiendelige reeks topwedstrijden, die volgend jaar op 17 april aanvangt in Doha.

  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”