Volledig scherm
© Getty Images

Zevende zege op rij basketballers Lakers

VideoDe basketballers van Los Angeles Lakers zijn op dreef in de Amerikaanse NBA. De ploeg won met 95-80 van Miami Heat en dat was al de zevende zege op rij. 

Anthony Davis en LeBron James waren de topschutters bij de Lakers met respectievelijk 26 en 25 punten. Met zeven overwinningen tegen één verliesbeurt is het Californische team koploper in de westelijke divisie.

Jimmy Butler maakte 22 punten voor Miami Heat, dat grote moeite had de basket te vinden en de laagste score van dit seizoen noteerde.

Titelverdediger Toronto Raptors versloeg New Orleans Pelicans met 122-104. Topscorer bij de Canadese ploeg was Pascal Siakam met 44 punten. Tegenvaller voor de Raptors was het uitvallen van Kyle Lowry. De point guard blesseerde zijn linkerduim. Serge Ibaka moest de wedstrijd voortijdig verlaten met een verstuikte enkel.

Bekijk hieronder The Fast Break van de wedstrijden in de NBA: 

 1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

  17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

  Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.
 2. Piet van der Kruk (78), laatste Nederlandse gewichtheffer op de Spelen, overleden
  30 keer Nederlands record

  Piet van der Kruk (78), laatste Nederland­se gewichthef­fer op de Spelen, overleden

  Piet van der Kruk, de laatste Nederlander die als gewichtheffer actief was op de Olympische Spelen, is op 78-jarige leeftijd overleden. Van der Kruk eindigde op de Spelen van 1968 in Mexico-Stad op de negende plaats bij de zwaargewichten met een totaal van 487,5 kilogram. De oud-olympiër, geboren in Delft en woonachtig in Nootdorp, overleed donderdag in het ziekenhuis na een kort ziekbed, zo maakte zijn familie bekend.